“TRES”: COMÈDIA DE LA COMPANYIA MONTEATRE CULTURAL

Diumenge que ve 7 de maig a les 19.30 hores a la Casa de Cultura, la Companyia Monteatre Cultural posarà en escena l’obra de Juan Carlos Rubio “TRES”.

L’actuació s’emmarca dins de la Campanya de Difusió de Música i Teatre de la Diputació d’Alacant anualitat 2023, mitjançant la qual subvenciona l’actuació en un 80%. Pel que l’entrada serà gratuïta.

Tres amigues inseparables des de la infància; Rocío, Ángela i Carlota, decideixen organitzar un sopar per a comentar l’esdevenir de les seues vides. Arriben a la conclusió que cap d’elles ha vist complit el seu somni de ser mare. Decideixen buscar l’home ideal que les embarasse a les tres.

Tres, una obra presentada amb anterioritat en diversos països americans (com succeeix amb bona part de la producció de Juan Carlos) ha suposat abans de res una hora i mitja de feliç teràpia per al públic, actors i tècnics. En les més de 200 representacions que han tingut lloc no han faltat els somriures, les riallades, els aplaudiments… els alarits! Tanta xerinola es muntava al pati de butaques que, en uns certs moments, una part del públic piulava a l’altra perquè tancaren la boca i pogueren entendre els següents diàlegs.

En aquesta ocasió l’excusa argumental triada per l’autor, la reunió de tres absurdes amigues que després de trenta anys sense veure’s decideixen ser mares a l’uníson, serveix per a, a més de regalar-nos un rosari de divertidíssimes situacions, parlar de temes com l’amistat, la maternitat, la capacitat per a cometre bogeries o el concepte, tan portat i tan portat en els últims temps de què és una família? Doncs bé, en aquesta obra el personatge Rocío, el deixa ben clar: “Una família és un grup d’éssers que tenen un projecte de vida en comú…”. I és igual que aqueix nucli familiar estiga compost per un pare i una mare, dos pares, dues mares, un sol progenitor …o tres embogides cinquantones!

Repartiment

ROCÍO: Beatriz Elvira

ÁNGELA: Chari Sansano

CARLOTA: Eliana Santamaría

JOSÉ RAMÓN: Raúl Vera