SANT ISIDRE 2023

El pròxim cap de setmana, se celebra la tradicional Festa Popular en honor a Sant Isidre llaurador, patró dels agricultors. Els actes programats són els següents:

DISSABTE, 20

A les 19.00 hores en l’Ermita de San Isidro, benedicció dels camps i es baixarà en romeria la imatge del Sant fins a l’Església acompanyats per la Societat Instructiva Musical Romanense. A continuació, Missa.

A les 22.30 en la Replaceta del Carrer Major, revetla popular amb el Grup EVEREST.

DIUMENGE, 21

A les 12.30, A l’Església Parroquial, missa en honor a San Isidro.

A les 18.30 h a la Casa del Poble, eixida de carrosses en direcció a l’Església per a traslladar en romeria la imatge del Sant fins a la seua Ermita, acompanyats de la Banda de Música i la colla “Els ous i el sarnatxo”. A l’arribada a l’Ermita hi haurà una “picaeta” amb vi donat per la “Bodega Cooperativa de La Romana”.

L’ADMINISTRACIÓ PROP DE TU

Dijous que ve 11 de maig a les 10.00 hores a la Casa de la Joventut, per part de la Subdelegació del Govern a Alacant, es durà a terme una xarrada sobre les relacions amb l’Administració.

Es proporcionarà informació sobre l’administració electrònica, assessorament sobre tràmits i gestions i es proporcionarà la possibilitat d’obtenció del certificat digital.

SUBSTITUCIÓ DE CONTENIDORS DE RECOLLIDA DE RESIDUS

L’Ajuntament de La Romana ha realitzat una inversió per a l’adquisició de 150 contenidors de recollida de residus amb la finalitat de reposar, substituir i ampliar les zones de recollida de residus en les pedanies del municipi i zones rurals.

Aquesta actuació ve finançada amb fons propis a través de la Regidoria de Medi Ambient per una quantitat d’uns 18.000 €, amb el propòsit de renovar l’estat dels contenidors de recollida i poder garantir un millor servei per als usuaris.

Així mateix la Regidoria de Medi Ambient també ha invertit en l’adquisició d’una càmera de vigilància mòbil i amb càrrega solar per a poder realitzar la vigilància dels punts d’abocaments descontrolats que converteixen els nostres paratges en runars; i d’aquesta manera identificar i sancionar a les persones que realitzen una mala actuació d’aquests punts amb les consegüents molèsties a la resta d’usuaris i veïns que viuen prop dels punts de recollida.

Des de la Diputació estan procedint a la licitació del nou servei de Recollida de Punt Net el qual prestarà servei en breu en el nostre municipi amb un dia fix a la setmana i diferents dissabtes, traslladarem tota la informació a disposar de la confirmació per part de la Diputació d’Alacant.

Des de l’Ajuntament de La Romana, i més concretament des de l’àrea de Medi Ambient, es vol fer una crida a la població per al bon ús d’aquests punts de recollida de residus i traslladar que la responsabilitat de tindre uns espais nets i bonics és un treball de tota la ciutadania.

Recordar que l’Ajuntament de La Romana disposa d’un servei de recollida d’estris a domicili i el telèfon de Contacte de dilluns a dijous de 9 a 13 h. és: 965472821

“TRES”: COMÈDIA DE LA COMPANYIA MONTEATRE CULTURAL

Diumenge que ve 7 de maig a les 19.30 hores a la Casa de Cultura, la Companyia Monteatre Cultural posarà en escena l’obra de Juan Carlos Rubio “TRES”.

L’actuació s’emmarca dins de la Campanya de Difusió de Música i Teatre de la Diputació d’Alacant anualitat 2023, mitjançant la qual subvenciona l’actuació en un 80%. Pel que l’entrada serà gratuïta.

Tres amigues inseparables des de la infància; Rocío, Ángela i Carlota, decideixen organitzar un sopar per a comentar l’esdevenir de les seues vides. Arriben a la conclusió que cap d’elles ha vist complit el seu somni de ser mare. Decideixen buscar l’home ideal que les embarasse a les tres.

Tres, una obra presentada amb anterioritat en diversos països americans (com succeeix amb bona part de la producció de Juan Carlos) ha suposat abans de res una hora i mitja de feliç teràpia per al públic, actors i tècnics. En les més de 200 representacions que han tingut lloc no han faltat els somriures, les riallades, els aplaudiments… els alarits! Tanta xerinola es muntava al pati de butaques que, en uns certs moments, una part del públic piulava a l’altra perquè tancaren la boca i pogueren entendre els següents diàlegs.

En aquesta ocasió l’excusa argumental triada per l’autor, la reunió de tres absurdes amigues que després de trenta anys sense veure’s decideixen ser mares a l’uníson, serveix per a, a més de regalar-nos un rosari de divertidíssimes situacions, parlar de temes com l’amistat, la maternitat, la capacitat per a cometre bogeries o el concepte, tan portat i tan portat en els últims temps de què és una família? Doncs bé, en aquesta obra el personatge Rocío, el deixa ben clar: “Una família és un grup d’éssers que tenen un projecte de vida en comú…”. I és igual que aqueix nucli familiar estiga compost per un pare i una mare, dos pares, dues mares, un sol progenitor …o tres embogides cinquantones!

Repartiment

ROCÍO: Beatriz Elvira

ÁNGELA: Chari Sansano

CARLOTA: Eliana Santamaría

JOSÉ RAMÓN: Raúl Vera

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “ENERI. CONEXIONES”

Divendres que ve 5 de maig, a les 20.00 hores a la Casa de Cultura tindrà lloc la presentació del llibre “ENERI. Conexiones” de l’autora local Raquel García Cantó.

En l’acte intervindran Marcos Rodes, psicòleg; Mª Dolores Aguilar, professora d’educació infantil; i la mateixa autora, Raquel García.

Què donarien uns pares pels seus fills? Tot, fins a la vida si pogueren. Un dia em vas preguntar si era de dia o de nit al país de “Nunca jamás”. No vaig saber què respondre. Ara sé amb seguretat que ja tens aqueixa resposta. Pense que no tot acaba amb la mort, no sé què hi ha després, però tinc la convicció que hi ha molt més, encara que no puguem veure-ho amb els nostres ulls. Només fa falta despertar aqueixa connexió adormida. Tinc 2 fills. Agustín continua creixent al meu costat, Irene ja no. Això és el que intente plasmar en aquest xicotet llibre, una xicoteta mostra del que jo he pogut percebre, sentir, aprendre… ja no de manera individual, sinó compartida amb altres persones, hagen o no patit pèrdues de sers estimats.

NOU CANAL DE COMUNICACIÓ DE L’AJUNTAMENT A TRAVÉS DE “TELEGRAM”

L’Ajuntament de la Romana, a través de la Regidoria de Mitjans de Comunicació continua apostant per arribar cada dia a més ciutadans mitjançant les xarxes socials. I per a això ara ha creat un nou canal en la plataforma TELEGRAM per a la difusió de notícies de l’Ajuntament de la Romana.

D’aquesta manera, l’Ajuntament compta ja amb 5 canals de comunicació:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/ayuntamientolaromana/

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/ayuntamientolaromana/

WEB OFICIAL: https://www.aytolaromana.es/

WHATSAPP: per a accedir a aquest servei has d’activar-lo enviant un missatge de whatsapp al número 627 082 912 amb la paraula “ALTA“.

TELEGRAM: per a unir-se a aquest nou canal de comunicació s’ha d’utilitzar el següent enllaç: https://t.me/+SJtmom3JMmNmZWE0

TEATRE CLÀSSIC PER A CELEBRAR EL DIA DEL LLIBRE

Dissabte que ve 22 d’abril, amb motiu de la celebració del Dia del Llibre, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de La Romana ha programat l’obra de teatre “EL BUSCÓN”, versió del clàssic de Quevedo. La representació serà a càrrec de la companyia Doble K Teatro a la Casa de Cultura a les 19.30 hores i l’entrada serà gratuïta.

L’obra serà interpretat per Pedro Santomera i Manuel Menárguez i dirigida per Alfredo Zamora.

Joves i adults, estudiants i llicenciats, gaudisquen d’una divertida versió d’aquesta joia de la literatura. Plagada de situacions còmiques, pensades perquè l’humor i la cultura es donen la mà i els regalen una divertida vetlada. Que vostés ho riguen a gust!!!

No som murris quan fugim d’estudi de les cues, quan naveguem per Google en el nostre lloc de treball, quan si no ens demanen el tiquet acabem per no pagar l’autobús?

Ens hem fet més rics, més “nous-rics”, i volem creure que ja no necessitem d’aquestes coses, però ens encanta fer un “simpa” en un bar, fumar d’amagat, que se sàpia que la camisa ens ha costat una fortuna, jugar-nos el tallat als xinesos…

Així que mirem-nos en l’espill del teatre, potser ens trobem afaitant-nos i ens fem l’ullet. Amb humor, això sí, amb humor. Els murris són així, el políticament incorrecte, la transgressió.

LA LIQUIDACIÓ DEL PRESSUPOST MUNICIPAL 2022 DE NOU PRESENTA RESULTATS POSITIUS

Des de la Secretaria-Intervenció i l’Alcaldia de l’Ajuntament de La Romana s’ha procedit a la liquidació corresponent al pressupost municipal de l’exercici 2022.

Malgrat les grans inversions dutes a terme al llarg de l’exercici, la liquidesa a data de 31 de desembre era d’1.987.730’58 €, la qual cosa ha suposat una baixada només del 13% respecte a l’exercici anterior; es manté un romanent de tresoreria per a despeses generals i inversió amb una important quantitat d’1.787.944’87 € i un superàvit que aconsegueix la quantitat de 186.560’79 €, incrementant el superàvit de l’exercici 2021 en un 40’5%.            

De nou, un any més, els comptes de l’Ajuntament de La Romana continuen encadenant resultats molt positius; el que permetrà al Govern Local la incorporació d’importants quantitats del romanent de tresoreria per a inversions molt necessàries i que resultaran molt beneficioses per al nostre municipi.

FESTIVAL “ROMANA JOVE”

La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de la Romana organitza el Festival “ROMANA JOVE”. L’esdeveniment musical tindrà lloc el pròxim 29 d’abril de 2023 a partir de les 22.30 hores al Parc Dr. Pérez López.

Per a aquesta activitat, la Regidoria de Joventut compta amb una subvenció de la Diputació Provincial de 3.000 euros per a activitats en matèria de Joventut, per la qual cosa l’entrada serà gratuïta.

El Festival comptarà amb la participació de tres grups de música que actuaran en el següent ordre:

1r DESUSTANCIA

2n SKA-PA (TRIBUT A SKA-P)

3r SOCIOS A LA FUERZA (TRIBUT A LA POLLA RECORDS)

REMODELACIÓ DE LA PLAÇA GÓMEZ NAVARRO

S’han donat per acabades les obres de remodelació de la plaça Gómez Navarro inclosa la zona del Calvari.
Aquesta obra ha consistit en la remodelació de la plaça eliminant els murs perimetrals fins a aconseguir tindre una plaça oberta i amb una millora en l’evacuació d’aigües pluvials que provocaven l’embassada. També s’ha eliminat la rajola perimetral de l’ajuntament, les rampes i els escalons d’accés a aquest. S’ha millorat l’accessibilitat eliminant l’escala des del carrer Cervantes, realitzant aquest accés a través d’una rampa a la plaça de l’Ajuntament i donant continuïtat a la part del Calvari, on s’ha eliminat l’accés a través d’escalons.
Tota la pavimentació de la plaça s’ha realitzat amb formigó remolinat; s’ha canviat el mobiliari urbà, com a bancs i papereres. També s’ha canviat tota la instal·lació elèctrica realitzant un banc corregut il·luminat de 18 metres.
Per al recobriment de murs, banc i jardineres s’ha utilitzat pedra calcària de Bateig, i per a la façana i l’entrada de l’Ajuntament s’ha utilitzat granit negre.
Aquesta obra ha sigut finançada per l’Excma. Diputació d’Alacant a través del PLA +A PROP 2020 amb un import 139.670’30€ i una aportació municipal de 27.636’34€ el que suposa un cost total de 167.306’70€.