NOVA PISTA POLIESPORTIVA

Nova canxa 3×3 de bàsquet, situada al complex esportiu municipal del carrer Antonio Machado, aquesta nova instal·lació incrementa els espais esportius de l’entorn, sent d’ús lliure per a tots els ciutadans.

La pista de 3×3 suposa el primer pas d’una série d’instal·lacions d’ús lliure que l’Ajuntament va a crear  a la zona esportiva, amb l’objectiu de fomentar la pràctica de diferents modalitats amb caràcter lúdic.

Dintre del complex municipal, l’Equip de Govern té previst la instal·lació de nous equipaments d’accés lliure i esports variats que s’aniran habilitant al llarg d’aquestos 2 anys. El projecte d’instal·lació de les noves canxes ha tingut un cost de 9.598´33 euros, corresponent a la partida de 10.000€ que es va implantar a través del procediment de pressupostos participatius per a la millora en instal·laciones esportives del carrer Antonio Machado, “el que suposa una vegada més el compromís adquirit amb la participació ciutadana dintre dels pressupostos municipals”.

BERENAR DE CONVIVÈNCIA DE LA 3a EDAT

Les Regidories de Benestar Social i Festes de l’Ajuntament de la Romana en col·laboració amb l’Associació de “Jubilados y Pensionistas Unidos” de la Romana han programat la celebració del dia de la 3a Edat per al pròxim dia 8 d’agost de 2021 amb diversos actes.

Tots ells supeditats al que en cada moment dicten al respecte les autoritats sanitàries competents per la situació de la pandèmia del COVID-19.

Entre altres, a les 8 de la vesprada, al Parc Dr. Pérez López es pretén dur a terme un berenar de convivència. Per a una òptima organització del mateix es precisa saber amb antelació suficient el nombre de participants en l’esmentat acte. Per això, es demana a tots aquells que desitgen participar, que s’inscriguen abans del dia 3 d’agost o bé a l’Ajuntament de la Romana o a les oficines de l’Associació de “Jubilados y Pensionistas Unidos” de la Romana situades al Centre de la 3a Edat.

INSCRIU-TE ALS CURSOS DE NATACIÓ 2021

La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de La Romana organitza els cursos de natació que tindran lloc del 2 al 13 d’agost de 2021 en la piscina municipal del Poliesportiu. Aquests cursos d’iniciació i perfeccionament es realitzaran de dilluns a divendres (10.00 h a 13.00 h) i aniran destinats a xiquets/as en edats compreses entre els 4 i 7 anys (nascuts/as entre 2014 i 2017).

Les places dels cursos són limitades (32 màxim) i es donarà prioritat als xiquets/as empadronats en el municipi, el termini d’inscripció del qual serà del 22 al 23 de juliol. Els dies 26 i 27 de juliol s’obrirà un altre termini d’inscripció general (sempre que queden places disponibles). El preu del curs és de 10€ i s’hauran d’abonar en el compte de l’Ajuntament quan es formalitze la inscripció (demanar informació a l’Ajuntament).

A diferència d’altres anys, l’activitat no serà gratuïta a causa de l’eliminació de la subvenció per part de la Diputació d’Alacant.

PLENARI ORDINARI MES DE JULIOL

Per Decret d’Alcaldia de data 16/07/2021 s’ha convocat el Plenari Ordinari corresponent al mes de juliol. L’esmentada sessió se celebrarà el pròxim 21 de juliol de 2021 a les 21.00 hores al saló d’actes de la segona planta del Centre de la 3a Edat; amb el següent

ORDE DEL DIA

A) Part resolutiva

                1. Aprovació d’actes, en esborrany, de sessions anteriors: plenari ordinari de 28 d’abril i plenari extraordinari i urgent de 17 de juny de 2021.

                2. Expedient 121/2020. Planejament General, modificació puntual núm 7 del PGOU de la Romana canvi de qualificació de parcela dotacional Assistencial-Sanitària P/TD-Sa a Educatiu-Cultural.

                3. Expedient 476/2021. Contractacions. Adhessió genèrica a la Central de compres de la Generalitat Valenciana.

4. Expedient 469/2021. Contractacions. Adhessió genèrica a central de contractació de la Direcció general de racionalització i contractació de l’Estat.

5. Expedient 449/2021. Adhessió Agència Valenciana de Protecció del Territori.

6. Expedient 510/2021. Modificació de crèdits. Crèdits extraordinaris finançats amb càrrec a Romanent de Tresoreria per a Despeses Generals.

B) Activitat de control

                7. Dació de compte Resolucions d’Alcaldia: Decret d’Alcaldia núm 97 de 6 d’abril al núm 231 de data 30 de juny de 2021.

                8. Dació de compte informe anual objeccions emeses per intervenció exercici 2020.

C) Precs i preguntes

TEATRE FAMILIAR PER A PROMOCIONAR EL VALENCIÀ

El pròxim dissabte 17 de juliol a les 20:00 hores la companyia RyD posarà en escena al Parc Dr. Pérez López l’espectacle familiar “LES SIS PROVES DEL PRÍNCEP VALERÓS”. La representació teatral està subvencionada per la Diputació Provincial d’Alacant en la convocatòria d’Ajudes per a la Promoció del Valencià; pel que l’entrada serà gratuïta.

Gina l’aventurera, viatja en el temps per a conèixer al famós Príncep Valerós dels contes. En el Bosc Encantat descobreix que el Príncep ha perdut la memòria i que el regne està governat per un ésser malvat anomenat Drop. Açò està provocant que el Príncep Valerós estiga desapareixent dels seus contes i amb açò, que guanyen els malvats, ja que no està per a detenir-los. Gina haurà d’esbrinar què ha passat realment i retornar al tron al nostre Príncep, fer que recupere la memòria i lluitar contra el malvat Drop.

Tots participen, tant el públic infantil com l’adult, ja que són aventures familiars, perquè xiquets i pares comparteixen una experiència junts. Endevinalles, proves i desafiaments per aguditzar l’enginy i exercitar la ment. Superant els reptes per aconseguir el Gran Tresor que serà repartit a tot el públic al final de cada aventura. Tu ets el protagonista… Viu l’aventura… Comença el desafiament.

EXPOSICIÓ “GITANAS” DE PAQUI MIRALLES

L’artista local Paqui Miralles torna a oferir-nos una nova exposició de la seua obra amb els últims treballs realitzats al llarg d’aquest període de pandèmia.

La mostra la titola “Gitanas” perquè la majoria de les seues obres corresponen a dones ataviades amb la vestimenta típica andalusa. L’exposició romandrà des del 16 de juliol a l’1 d’agost en la sala d’exposicions de la Casa Encarnà sita al C/ Federico García Lorca. Els horaris d’apertura són de dimecres a divendres de 19.00 a 21.00 hores; i dissabtes, diumenges i festius d’11.00 a 14.00 i de 19.00 a 21.00 hores.

La inauguració de l’exposició tindrà lloc el pròxim divendres 16 de juliol a les 19.30 hores.

QUIZ SOLIDARI AL BAR LUKEY

La comunitat anglesa ha celebrat al Bar Lukeys un acte solidari consistent en preguntes i respostes que van suposar una recaptació de 840 euros.

L’esmentada quantitat ha sigut entregada a la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de la Romana per a que siga repartida entre les famílies que més ho necessiten del nostre municipi. Des dels Serveis Socials Municipals s’entregaran uns vales a canviar als establiments col·laboradors: Autoservicio Cantó, Carnicería Perfecto, Autoservicio Martínez, Autoservicio Central i Carnicería Hermanos Rico.

Mª José Iñesta, titular de Benestar Social, en nom de l’Ajuntament i del poble de la Romana, agraeix enormement el gran gest solidari dels nostres veïns residents europeus.

PRÒXIMA COL•LECTA DE DONACIÓ DE SANG

El pròxim 8 de juliol de 16.30 a 20.30 hores, a la Casa de la Joventut, tindrà lloc la pròxima col·lecta de la temporada estival.

Des de la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de la Romana demanem als donants del nostre poble i als que desitgen fer-ho per primera vegada que s’animen a donar. A l’època estival les reserves de sang baixen considerablement i és, en efecte, quan més se necessita degut a que els accidents de trànsit es multipliquen. Sense aquest acte solidari i anònim, seria impossible atender tractaments de càncer, cirurgia complexa, accidents de trànsit o trasplantaments d’òrgans.

#donasangre

#donasang

#haztedonante

#compartevida

#1donacion3vidas

#3vecesalaño