ELS DIES DE LA NIT

El diumenge 24 d’octubre arriba el torn de la modalitat de teatre d’adults al Festival Provincial d’Arts Escèniques.

La companyia Maror Produccions posarà en escena l’obra de Joan Lluis Moreno “Els dies de la nit” a les 19.30 hores en la Casa de Cultura. Subvencionada per la Diputació Provincial d’Alacant, l’entrada serà gratuïta i presentarà l’obra l’autor de la mateixa, Joan Lluís Moreno.

“Els dies de la nit” és una història de soledat, compartida i imposada, d’una parella d’ancians als quals sols els queda la companya d’ambdos i la dels records, a vegades tan agres que seria millor acomiadar-se definitivamente. María i Quico -més una que l’altre- fan memòria d’alguns moments de la seua vida passada i també del present: moments feliços per a intentar il·luminar els dies de la nit de la vida; moments dolorosos que fan la nit encara més fosca. I enmig d’ambdos, el record de la filla absent. Tendresa, humor, tristor: la vida mateixa.

Director: Pep Cortés

Amb Neus Agulló i Tomàs Mestre.

JORNADA: INTRODUCCIÓ A LA MODALITAT DE RATLLES

Aquest dissabte 23 d’octubre, en horari de 9.30h a 14h, tindrà lloc la jornada formativa d’introducció a la modalitat de ratlles. Aquesta formació es desenvoluparà a la casa de la Joventut, té caràcter gratuït i serà impartida pels professors Víctor Agulló Calatayud (professor de Sociologia de l’Esport en la Universitat de València) i

José Antonio Martínez Carbonell (professor de pilota valenciana en la Universitat d’Alacant).

El programa de la jornada és el següent:

9.30 a 9.40 h.: Presentació de la jornada.

9.40 a 10.15 h.: Introducció teòrica a la pilota valenciana (historial, valor cultural, modalitats, material, reglament, etc.).

10.15 a 10.55h.: Introducció específica a les ratlles amb la mostra de material i explicació de com es preparen les mans (reglament, modalitats, etc.).

10.55 a 11.15 h.: Descans.

11.15 a 11.45 h.: Jocs de familiarització.

11.45 a 12.45 h.: Gestos tècnics i progressions a les modalitats de ratlles.

12.45 a 14.00 h.: Pràctica de la modalitat de ratlles.

El termini de presentació sol·licituds és del 13 de setembre al 21 d’octubre de 2021, tots dos inclusivament

Formulari d’INSCRIPCIÓ en línia:

https://formaciondeportiva.gva.es/es/formulario-de-inscripcion-on-line

Els destinataris d’aquest curs són:

– Graduats en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport.

– Entrenadors i tècnics esportius.

– Diplomats en Magisteri (especialitat d’Educació Física).

– Educadors, mestres, professors, pares de família o persones interessades.

– Persones vinculades a l’àmbit de la pilota valenciana en general.

PLENARI ORDINARI OCTUBRE 2021

S’ha convocat el Plenari Ordinari corresponent al mes d’octubre el pròxim dijous dia 21 a les 9 de la nit al Saló de Plenaris de l’Ajuntament de la Romana, amb el següent

ORDE DEL DIA

 1. Aprovació de l’acta de la sessió ordinària de 21 de juliol de 2021.
 2. Moció Declaració Institucional per un Finançament Just.
 3. Expedient 112/2015. Conveni per a Execució de Sentència TS Recurs de Cassació nº 2258/2010. Aprovació de Annex modificatiu per rectificació d’error en parceles.
 4. Expedient 762/2021. Modificació de Crèdits. Aprovació inicial MC 12-2021 crèdits extraordinaris finançats a càrrec del RTGG.
 5. Dació de compte de Decrets d’Alcaldia.
 6. Precs i preguntes

CLASSES DE GIMNÀSTICA DE MANTENIMENT

El dimarts 19 d’octubre donaran començament les classes de gimnàstica de manteniment. Aquesta activitat es desenvoluparà els dimarts i dijous de 20:00h a 21:00h. La regidoria d’Esports posa en marxa un període de prova gratuït fins a finals d’octubre per a totes aquelles persones interessades. A partir del mes de novembre, l’activitat té un cost de 15€ per persona.

L’exercici no sols canvia el teu cos! També canvia la teua ment, la teua actitud i el teu humor. No et perdes les nostres classes de gimnàstica de manteniment. Vos esperem en el gimnàs del poliesportiu municipal.

Més informació sobre inscripcions en l’Ajuntament.”

EL RECOL•LECTOR DE MOMENTS FELIÇOS

El pròxim diumenge 17 d’octubre continuem amb la II edició del Festival Provincial d’Arts Escèniques. A les 19.30 hores a la Casa de Cultura, la companyia “Los Recolectores Teatro” posarà en escena l’obra “El Recol·lector de Moments Feliços”, corresponent a la modalitat de teatre infantil. El Festival està subvencionat per la Diputació d’Alacant i l’entrada serà gratuïta.

“El Recol·lector de Moments Feliços” és un espectacle familiar per a tot l’univers.

Any terrestre 2520. La situació s’està tornant crítica. Cada vegada hi ha menys moments feliços per a alimentar a les estrelles.

Oleg forma part de la AIR, Agència Intergalàctica de Recol·lectors. Ell és l’últim recol·lector de moments feliços. La seua professió és tan antiga com la dels fabricants d’ones de natilles, els dibuixants d’òrbites, els traductors d’espècies…

L’única esperança és que els nens i nenes de l’Univers aprenguen a guardar eixos moments. Si no aconseguim guardar més moments feliços, tots els mons que coneixem quedaran sumits en la foscor absoluta.

Però l’arribada d’un jove repartidor, ho canviarà tot.

Aquest espectacle familiar està recomanat per a nens i nenes majors de 6 anys.

És un espectacle que transcorre en el futur per a parlar del present. Un espectacle que converteix l’atmosfera del teatre en una pel·lícula de ciència ficció.

Un espectacle que ens fa veure que la felicitat no és una meta, ni un camí, sinó una actitud.

Un espectacle divertit, emotiu; que ofereix una manera diferent de veure el món

DIRECCIÓ: Iván Jiménez

REPARTIMENT: Diego Juan, Manuel Villalba i Iván Jiménez.

CAMPANYA “COMPRA A LA ROMANA, EL TEU POBLE”

Des de la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de la Romana s’ha llançat la I edició de la campanya “Compra a la Romana, el teu poble”, amb l’objectiu de recolzar, dinamitzar i activar el xicotet i mitjà comerç local, així com incentivar sobre la importància de comprar al nostre municipi.

Es van a repartir paperetes entre tots els comerços amb llicència adherits a la campanya; cada comerç entregarà una papereta per compra mínima de 10€. Hi haurà premis en vales per un valor total de 2.000 euros per a gastar als establiments adherits, 2 ordinadors portàtils, 5 tauletes i un televisor.

La Campanya començarà el dia 15 d’octubre i finalitzarà el 30 del mateix mes.

Els establiments locals que participen en la campanya són:

LA TIENDA DE ROSI

JULIA CANTÓ

AUTOSERVICIO MARTÍNEZ

AUTOSERVICIO CENTRAL

LA TENDETA

PANADERÍA BOLLERÍA MANOLO

BODEGA COOPERATIVA LA ROMANA

CARNICERÍA PERFECTO

CARNICERÍA RICO

VICENTE AMORÓS AMORÓS

AGROLOTEN S.L.

PAPERERIA LA MOLI

AUTOTALLERES GUARDIOLA S.L.

AUTOTALLERES LA ROMANA

JOYERÍA LA ROMANA

EL BRESSOL

CORTIHER, CORTINAS Y DECORACIÓN

DEPORTES LA ROMANA

LURI PELUQUEROS

SALÓN DE PELUQUERÍA REME NAVARRO

ESTÉTICA MARIVI Y OLGA

FARMACIA PAQUITA

CLÍNICA VETERINARIA LA ROMANA

MERCAT D’ABASTIMENTS:

ACEITUNAS Y FRUTOS SECOS HERMANOS MAESTRA

NAVARRO CARNICERÍAS

FRUTAS POMARES

NADAL CHARCUTERÍA DEL MERCADO

BASES

Els clients que realitzen una compra per un import igual o superior a 10 euros en qualsevol comerç del municipi adherit a aquesta campanya, rebran una targeta en format “RASCA I GUANYA” que podrà estar dotada amb un dels 78 possibles premis que es repartiran durant la campanya:

 • Una televisió de 50”
 • 2 ordinadors portàtils
 • 5 tablets de 10”
 • 20 vals per valor de 50 euros cada un per a consumir als comerços adherits a la campanya.
 • 50 vals per valor de 20 euros cada un per a consumir als comerços adherits a la campanya.

Els rasques no premiats portaran la frase “gràcies per participar”

 1. Cada “rasca” serà vàlid per a un sol ús, sent necessària la seua presentació sense deteriorar.
 2. Els premis d’aquestes targetes sols podran canviar-se als comerços adherits a aquesta campanya i des del 15 d’octubre fins el 15 de novembre, una vegada acabat el temps no es podran canviar.
 3. La compra ha de ser igual o superior a l’import del rasca, no s’entregarà devolució en metàl·lic, ha de gastar-se íntegrament en la compra. I si la compra és superior al val premiat, el client abonarà la diferència en pagar.
 4. Es poden canviar diversos rasques premiats en la mateixa compra, sempre que el total dels rasques siga igual o menor que la compra.
 5. Si no es consumeix el rasca íntegrament, ni es retornarà la diferència en metàl·lic, ni es podrà tornar a canviar el que no s’ha consumit.
 6. Els grans premis (televisió, ordinadors i tablets) s’entregaran al mes de desembre, els guanyadors hauran de presentar el rasca premiat en bones condicions. L’Ajuntament anunciarà la data d’entrega més endavant.

LES COMPARSES PROTAGONITZEN EL GRAN PRIX AJORNAT

El passat 19 d’agost estava prevista la celebració del GRAN PRIX per part de les Comparses de Moros, Pirates i Zíngars en col·laboració amb la Regidoria de Festes de l’Ajuntament de la Romana. Degut al malaurat accident ocorregut aquella mateixa vesprada, per part de l’organització de l’esdeveniment es va decidir la suspensió d’aquest i vore la possibilitat de realitzar-lo més endavant.

L’acte, per fi, es durà a terme el pròxim diumenge 17 d’octubre a les 11.00 del matí al recinte del Camp de Futbol Municipal.

Cada una de les Comparses participarà amb dos equips de 6 participants cada un, els quals realitzaran 6 proves esportives al llarg de les 2 hores de duració de l’activitat. Un equip de monitors qualificats s’ocuparan del bon desenvolupament i un dj i un speaker animaran als participants i al públic assistent.

Encara que ja no estem en ambient tan estiuenc i festiu, s’anima a tots els assistents, participants i públic, que acudaisquen disfressats a l’esdeveniment.

L’entrada serà gratuïta.