Informació General

La Romana està situada en l’interior de la província d’Alacant i pertany a la comarca del Mig Vinalopó. Els seus amplis carrers enjardinades queden flanquejades per dos pinnades, la del nord en l’actualitat és el parc Doctor Pérez López, i la del sud propietat de la família Gómez Navarro.

La població, que limita amb Mónovar, El Pinós, Algueña, Orihuela, Fondó de les Neus, Asp i Novelda, queda al resguard de les serres de L’Algayat, Reclot i Beltrans, i la seua extensió aconseguix una superfície de 44 km2, sent travessada per les rambles Romana i Fonda, que desemboquen en el riu Tarafa. Té una climatologia semiárida i una temperatura mitjana anual de 15,8C. Les seues precipitacions són escasses i irregulars i quan es donen, de vegades arriben a ser torrencials.

La seua població, pròxima als dos mil cinc-cents habitants, s’ha vist incrementada en els últims anys per residents europeus i d’altres països.

Perfectament ubicada, la població de La Romana, es troba a tan sols 40 km. d’Alacant i molt pròxima i ben comunicada amb altres municipis com Novelda, Elda o Elx.