Rutes

EIXIDA: La Romana (casco urbano).
ARRIBADA: Peña la Mina – Ombria d’Algayat.
DISTÀNCIA: 13,25 km.
TEMPS APROXIMAT: 4 hores i 15 minuts.
DIFICULTAT: Mitja – Alta.

La senda comença en el nucli urbà de La Romana en el carrer Major, passant per les pedanies del Bo. Sant Antón i Pd. Boquera. Seguix pel camí asfaltat que discorre pel llit de la Rambla Fonda, des d’on prenem el camí que conduïx a la Pd. Ombria Baixa i d’ací a la Font del Cucarró.Continuando per la senda ens trobem l’encreuament des d’on podrem pujar a la Peña la Mina, i si seguim sense desviar-nos arribarem a Pd. Ombria Alta.

Perfil 1

La Romana-Peña la Mina

Perfil 2

La Romana- Umbría de Algayat

Perfil 3

Umbría de Algayat-La Romana

Fotos

RECORREGUT RUTA DE L’AIGUA

DISTÀNCIA: 3,38 Km
TEMPS APROXIMAT: 1 hora y 10 minuts.
DIFICULTAT: Mitja.
DESNIVELL: 418 metres.

La ‘Ruta de l’Aigua’ és una sendera local que recorrerà les infraestructures de regs tradicionals, donant a conéixer les seues característiques i la seua funció. Té un recorregut circular de 3,38 km amb un desnivell de pujada/baixada acumulat de 63 metres i es troba senyalitzat com a SL (sendera local).

Fotos

RECORREGUT DE LA RUTA DE LA VOLTA A PEU

DISTÀNCIA: 10 Km
TEMPS APROXIMAT: 2 hores y 40 minuts.
DIFICULTAT: Mitja.
DESNIVELL: 215 metres.

La ‘Ruta de la Volta a Peu’ és una sendera local que recorre el circuit de la ‘Ruta de la Volta a Peu’ que li dona nom, on es donen a cenéixer les característiques naturals i paisatgístiques. Recorregut circular de 10 km amb un pendent mitjà de 4,7% i un pendent màxim de 23,8% senyalitzada com a SL (sendera local).

RECORREGUT RUTA DE LA SERRA DE LA CREU Y ELS CALDERONS 

DISTÀNCIA: 3,67 Km
TEMPS APROXIMAT: 2 hores y 40 minuts.
DIFICULTAT: Mitja.
DESNIVELL: 215 metres.

La ‘Ruta de la Serra de la Creu i els Calderons’ és una senda local amb la qual es dona a conéixer les característiques naturals i paisatgístiques. Té un recorregut circular de 3,67 km amb un pendent mitjà de 13,8% i un pendent màxim de 39,9% i aquesta senyalitzada com SL (sendera local).

Fotos