La Romana avalua l’estat de l’ensenyament en valencià al municipi a propòsit d’una exposició sobre els orígens de l’escola valenciana

La regidoria d’Educació de l’Ajuntament de la Romana i la Coordinadora per la Llengua Terres del Vinalopó – Escola Valenciana han organitzat una taula d’experiències amb mestres del territori per a fer memòria i avaluar l’estat de l’ensenyament en valencià. L’acte, emmarcat en l’exposició “Empar Navarro i Giner, arrels de l’escola valenciana”, tindrà lloc el divendres 8 d’abril, a les 19.00 hores, en la Casa Encarnà de la Romana.

En l’activitat hi participen mestres referents, compromeses amb la terra, la seua llengua i la seua gent, com Paquita Muñoz Durà, amb més de 33 anys d’experiència docent en la localitat, i Cari Gómez Espinosa, assessora lingüística de la Conselleria d’Educació a la comarca entre els anys 2000 i 2008, així com les hereves d’aquest llegat, com són Azucena Miralles Oltra i Ana Isabel Quirós Hurtado, cap d’estudis i directora respectivament del CEIP la Romana. Modera la tècnica de la CPL Terres del Vinalopó-Escola Valenciana, Lorena Escandell Carbonell.

La mostra d’Empar Navarro i Giner, que ens acosta a una mestra valencianista i republicana, renovadora pedagògica, que començà a exercir l’ofici a Salines, a l’any 1925, podrà visitar-se fins el 24 d’abril de dilluns a divendres, de 19.00 a 21.00 hores, així com dissabte, diumenge i festius, de 11.00 a 14.00 hores, i de 19.00 a 21.00 hores.

La Romana és l’últim municipi de la comarca de les Valls del Vinalopó en acollir l’exposició d’Escola Valenciana, després de rodar per Monòver, Novelda, Petrer i el Pinós amb més de 1000 visitants.