DONES PIONERES A LES BANDES VALENCIANES

L’exposició fotogràfica “Dones pioneres en les bandes valencianes” s’inaugura dissabte 4 de setembre a les 19h. a la Sala d’Exposicions de la Casa Encarnà i romandrà oberta fins el diumenge 19 de setembre en l’horari habitual: de dimecres a divendres de 19.00 a 21.00 i dissabtes, diumenges i festius d’11.00 a 14.00 i de 19.00 a 21.00.

Aquesta exposició, coordinada per la FSMCV (Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana) i la Societat Instructiva Musical Romanense, i organitzada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la Romana, dóna impuls al projecte promogut per la Comissió de DONES I BANDES, l’objectiu del qual recau en visibilitzar el paper que tenen i han tingut les dones en la història de les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. L’exposició va ser presentada en la passada Assemblea General d’octubre, coincidint amb la primera edició de la modalitat dels premis Euterpe a la igualtat de gènere en la música.

Dones silenciades i oblidades, directores, professores i intèrprets que són reconegudes a través de la labor de la Comissió DONES I BANDES. Un projecte creat per les pròpies dones pioneres que, a causa del canvi social que va ocórrer a l’Espanya dels 80, van començar la història de la inclusió del món femení en les Societats Musicals. L’exposició recorrerà tot el territori de la Comunitat Valenciana, vertebrat per les Societats Musicals, perquè puga ser visitada pel major nombre de persones possible.