Rellegim el passat per en-fil-ar el futur 

El 3 de maig La Romana es va convertir en una Biblioteca Humana Intergeneracional. Alumnat de l’IES La Mola (Novelda) i l’IES Cayetano Sempere (Elx) van poder conversar sobre diverses temàtiques amb gent del poble que estava situada en llocs rellevants (llavador, pi de la vaca, Casa Encarnà…). L’activitat es va fer gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament del poble, del Programa d’Intercanvis Escolars FIL.

Abans d’aquesta vivència, alumnat de l’IES La Mola havia realitzat entrevistes a familiars i veïns que forme part del projecte Emoción-Arte Mola que es va presentar al Ministeri d’Educació per gaudir del Programa de Recuperació de Pobles Abandonat. En Granadilla, del 26 de maig a l’1 de juny, l’alumnat va poder debatre sobre l’activitat i es va començar a fer un resum gràfic que podeu veure en:

https://fanxtics.wordpress.com/wp-content/uploads/2024/06/biblioteques-humanes_compressed.pdf

Aquesta experiència està nodrida per altres anteriors que ha realitzat el Projecte Intercentres Obrim. El curs vinent continuarem investigant i donant valor a la memòria del nostre territori. L’alumnat vol repetir l’experiència de viure altra Biblioteca Humana Intergeneracional. Què millor manera de construir el futur?

I el proper dimarts 18 de juny a les 19.30 hores en la Casa de Cultura farem la presentació del projecte i del treball portat a terme; amb fotos i videos de les biblioteques humanes. Des de l’IES La Mola i l’Ajuntament de La Romana volem convidar a tot el poble i en especial a pares i participants a l’acte programat