CONCERT “ESSENCIAL BEETHOVEN” DE ADDA-SIMFÒNICA ALACANT

Dissabte que ve 21 d’octubre a les 19.30 hores la Casa de Cultura de La Romana té l’honor de rebre a l’Orquestra Simfònica del ADDA d’Alacant per a interpretar el Concert “Essencial Beethoven” amb el següent programa:

Ludwig van Beethoven, Obertura Leonora III

Ludwig van Beethoven, Simfonia núm. 5

I. Allegro amb brio

II. Errant amb moto

III. Allegro

IV. Allegro – Prest

L’excel·lència de 60 músics dirigits sota la batuta de la Directora Convidada Beatriz Fernández faran que el concert siga un esdeveniment inoblidable. L’entrada serà lliure limitada a l’aforament de la sala.

Adda·Simfònica Alicante

JOSEP VICENT, DIRECTOR TITULAR

Orquestra Simfònica estable de la “Fundació de la Comunitat Valenciana – ADDA”, és alhora l’orquestra resident de l’Auditori de la Diputació d’Alacant. Envoltada de la llum de la costa mediterrània, ADDA·SIMFÒNICA ALACANT s’ha convertit vertiginosament en una part important de la vida musical valenciana i espanyola actuant en Festivals de tot el territori, debutant internacionalment en 2022 amb un aclamat doble concert a Berlín.

La personalitat sonora de l’ADDA·SIMFÒNICA ALACANT només s’entén com a reflex del seu fundador i director titular Josep Vicent, una orquestra d’autor que desperta emocions i inspiració al públic en cadascun dels seus concerts.

La seua capacitat d’innovació, dinamisme, versatilitat estilística i el talent dels seus músics, converteixen a ADDA·SIMFÒNICA en una orquestra que traspassa les sales de concert, servint a la societat amb activitats pedagògiques escèniques i socials, amb el seu segell renovador en la interpretació de la música del nostre temps, així com amb l’espai digital immersiu dels seus Digital Albums.

Amb la seua imparable trajectòria artística, la crítica la defineix com “un instrument de primer rang mundial que contagia entusiasme, amb una energia i un so a l’abast de molt poques orquestres”, ADDA·SIMFÒNICA D’ALACANT i el seu director titular Josep Vicent, s’han convertit en imprescindible marca cultural del seu territori.

Beatriz Fernández Aucejo. DIRECTORA CONVIDADA

Va començar els seus estudis immersa en la tradició musical i cultural de les bandes de música valencianes. Prompte va descobrir la seua passió per la direcció d’orquestra que li va portar a ampliar els seus coneixements a l’estranger: Alemanya, Àustria (Universitat de Mozarteum), Itàlia (Accademia Chigiana), França (Acadèmie de Festival d’Ais de Provença) i actualment a Suïssa on estudia amb el Mestre Arturo Tamayo l’especialitat de repertori contemporani.

Després d’haver estat dos temporades exercint el càrrec de Subdirectora de la Banda Municipal de Barcelona, compagina la seua carrera freelance, amb el seu càrrec de Directora Artística i Musical de la Orquestra Filharmònica de la Universitat de València i la Banda de la Societat Musical Lira Castellonera de Vilanova de Castelló.

Ha estat al capdavant i col·laborat amb diverses orquestres nacionals i internacionals entre les quals cal destacar la Deutsche Kammerakademie Neuss am Rhein, Orquestra de la Comunitat Valenciana, Orquestra de València, Orquestra Simfònica de Barcelona I Nacional de Catalunya OBC, Orquestra Simfònica Regió de Múrcia ÖSRM, Mendelssohn Symphonia Orchestra and EuropaChorAkademie, Orquestra del Festival Internacional de Música de Cancun, Orquestra de la FSMCV, Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, Jove Orquestra Simfònica de Galícia, entre altres.

Ressaltar a més, el seu recent reconeixement en el món de la direcció d’orquestra en obtindre el Tercer Premi i Premi Art en el prestigiós concurs “La Mestra Competition” a París, seleccionada d’entre més de 200 sol·licituds de tot el món.