“CONTROL FOC”, LA APP MÒBIL QUE PREVÉ INCENDIS FORESTALS

L’Ajuntament de La Romana s’acull a una nova aplicació mòbil destinada al control i monitorització de les cremes agrícoles, que ha implantat el Consorci de Bombers de la Diputació d’Alacant.

“Control Foc” és el nom d’aquesta eina que connecta a ciutadans, bombers i ajuntaments i que presenta un disseny senzill i intuitiu per a que puga ser usada sense dificultat, especialment per les persones majors.

L’app es pot descarregar gratuïtament en qualsevol smartphone, siga IOS o Android, i ofrece diferentes prestaciones en función del tipo de usuario. A los agricultores les permet consultar informació sobre aspectes com els nivells de preemergència, si està permés o no realitzar aquesta activitat i, inclús, si hi ha avisos o restriccions vigents.

 Amés, podran indicar l’hora d’inici i de fi de la crema per a activar la monitorització per part dels efectius del Consorci Provincial i avisar-los immediatament en cas de que es produisca qualsevol situació d’emergència o descontrol del foc. Sols polsar un botó, el sistema enviarà als bombers les coordenades d’ubicació per a que l’extinció siga més ràpida, coordinada i eficaç.

Amb l’objectiu de facilitar l’ús de la plataforma, la Diputació d’Alacant ha dissenyat, junt a l’empresa encarregada de la proposta, un pla de formació que s’exportarà a tots els municipis de la província per a que ajuntaments i usuaris aprenguen a utilizar-la, El pròxim 2 de març es realitzarà un curs en el municipi de la Romana en el centre de Joventut en horari de 9:00 a 15:00.