Presentació del llibre “ELS NOMS DELS POBLES VALENCIANS”

Dissabte que ve 20 d’abril a les 12.00 hores a la sala d’exposicions de la Casa Encarnà, Abel Soler presentarà el seu llibre “Els noms dels pobles valencians. Origen i significat”; i a continuació realitzarà una xicoteta xarrada sobre “Els noms dels pobles de les Valls del Vinalopó”.

ABEL SOLER, doctor en Història Medieval i Filologia Catalana, és un emprenedor especialitzat en divulgació cultural. A part de descobrir l’autor de “Curial e Güelfa”, Enyego d’Àvalos, i d’estudiar el Segle d’Or de les lletres valencianes, té publicades desenes de llibres sobre història local i comarcal, geografia, art i patrimoni, tradicions i artesania, etnografia i turisme, etc., de l’àmbit geogràfic valencià. El seu bagatge cultural li ha servit per a documentar este treball enciclopèdic.

ELS NOMS DELS POBLES VALENCIANS. ORIGEN I SIGNIFICAT, arreplega, en entrades o fitxes ordenades alfabèticament per comarques, explicacions sobre 888 noms de caps de municipi (542) i poblets i pedanies (346) de tot el territori valencià. Cada entrada arreplega els testimoniatges escrits més antics del topònim, detalls històrics sobre l’origen cultural o la fundació del nucli de població.