“FUGIDA” DE JORDI GALCERÁN PER A CELEBRAR EL 8M

El diumenge 10 de març a les 19.30 hores a la Casa de Cultura, i dins de les activitats programades per la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de la Romana amb motiu del 8M, la companyia de teatre Monteatre Cultural posarà en escena l’obra de teatre “Fugida” del dramaturg Jordi Galcerán.

Sota la direcció de Miguel Segura, les actrius Esther Pérez i Victoria Ibáñez; i els actors Manuel d’Elías, Paco Baraza i Antonio Navarro, ens faran viure una història de tremenda actualitat.

Fugida conta la història d’un ministre del govern, el d’indústria, que acaba de dimitir en veure’s embolicat en un escàndol de corrupció –un constructor que contractava amb el seu ministeri li ha reformat el xalet gratis- que ha tirat al trast la seua carrera política.

Per si això fora poc, la seua dona l’ha abandonat pel periodista que va destapar el cas i, entre una cosa i l’altra, la seua vida es troba en un moment lamentable, tant que, afonat en una profunda depressió està pensant en el suïcidi.

En este moment truca a la porta de la seua casa una venedora ambulant, una dona alegre, dinàmica, completament diferent a qualsevol que haja conegut. El contrast entre la seua situació i la d’esta dona, que sí que té una vida realment dura i difícil, molt més que la seua, i sobretot en sentir-se contagiat pel seu esperit de lluita, la seua simpatia i el seu encant, fan que el ministre torne a veure la vida amb una certa esperança, que torne a pensar a seguir avant i que, finalment, s’enamore d’ella.

Però això només és el principi, perquè la vida d’este home no sols es creuarà amb la de la venedora, si no amb la de tota la seua família: un marit puter i maltractador, la prostituta que l’atén, un pare paralític… I amb ells el ministre entrarà en una espiral de situacions cada vegada més increïbles.

Però, com sol succeir, no tot és el que sembla en esta comèdia, i els girs se succeïxen un darrere d’un altre fins a arribar a un final sorprenent.