SITUACIÓ D’ONADA DE CALOR

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat informa:

A partir del pròxim divendres, dia 12, la Comunitat Valenciana, es veurà afectada per l’arribada d’una massa d’aire càlid que provocarà un important ascens de les temperatures màximes i mínimes i que es mantindrà fins al diumenge 14, descendint moderadament el dilluns.

A l’interior predominarà el ponent, no gaire fort, el divendres i diumenge, amb brises en les zones litorals. No obstant això, el dissabte el ponent afectarà també el litoral, sobretot a València i Castelló, sent aquest el dia més complicat. Davant la situació descrita, i atenent a més a la possibilitat de que poden donar-se altres factors de risc com ara un fort descens de la humitat relativa que eleve notablement l’índex d’ignició d’incendis forestals, i la possibilitat de formació de fenòmens tempestuosos en els interiors de Castelló i València, des de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències es recomana als municipis i organismes amb competències en la gestió de les emergències que mantinguen l’atenció i seguiment d’aquesta situació, sobretot quant a la vigilància de les superfícies forestals i d’aquelles àrees de vegetació, que no tenint la consideració de terreny forestal, siguen susceptibles de cremar-se, limitant al màxim totes les activitats previstes en els espais forestals i de vegetació i mantenint-se durant el període de màxim risc en situació d’alerta davant l’evolució de l’episodi.

Així mateix i de conformitat amb el que s’estableix en el Programa de prevenció i atenció dels problemes de salut derivats de les temperatures extremes en la Comunitat Valenciana, des de la AVSRE es col·laborarà en tot moment amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública en la difusió a la població dels consells i recomanacions.

Consells a la població:

· Cura amb el sol entre les 12 hores i les 16 hores, evite exercicis físics en les hores més caloroses.

· Utilitze cremes protectores adequades·  Bega abundant aigua, suprimisca l’alcohol i la cafeína.

· Tinga la màxima precaució en els vehicles, no deixe mai ningú dins, tampoc mascotes.

· Extreme la cura amb persones més sensibles, majors, malalts i infància, vaig assegure la seua correcta hidratació.

· I finalment estiga alerta davant la normativa i recomanacions en matèria de prevenció d’incendis forestals.

· Per a més informació també poden consultar la web del 1·1·2 CV www.112cv.gva.es i en twitter @GVA112.

En cas de produir-se incidències importants en el seu àmbit competencial, pot facilitar informació al Centre de Coordinació d’Emergències pels canals habituals o mitjançant el telèfon d’emergències “1·1·2 Comunitat Valenciana”.