Connexions mòbils més ràpides i millor cobertura arriben a la Romana amb els desplegaments 4G i 5G

  • Les operadores de telefonia mòbil comencen a oferir a la Romana serveis mòbils de nova generació, 4G i 5G, en les bandes de 700 i 800MHz.
  • La nova tecnologia permetrà als romaners i romaneres gaudir de serveis de dades mòbils d’alta velocitat, millorarà la cobertura a l’interior d’edificis i ampliarà l’extensió geogràfica.
  • Llega700 és l’entitat encarregada de garantir la compatibilitat d’aquest servei amb la TDT.
La Romana, 18 de juliol de 2022.- Les operadores de telefonia mòbil, Telefónica, Vodafone i Orange, han anunciat que durant les pròximes setmanes realitzaran a La Romana el procés d’implantació dels serveis de telefonia mòbil de nova generació, 4G i 5G, sobre les bandas de 800 i 700 MHz, respectivament, el que permetrà als romaners i romaneres gaudir de connexions mòbils d’alta velocitat amb una millor cobertura a l’interior dels edificis i major extensió geogràfica.
 
Per a garantir la compatibilitat de la nova tecnologia amb la televisió digital terrestre (TDT), Llega700 és l’entitat posada en marxa pels operadors per a solucionar qualsevol afectació en la recepció del senyal de televisió. 
 
El procés d’implantació s’està realitzant de manera paulatina per tota la geografia nacional. Per a comprovar les localitats on ja estan actius aquestos serveis es pot consultar el següent enllaç: https://www.llega700.es/contacto_mapa.php
 
El desplegament s’emmarca en allò establert al Reial Decret 579/2019, d’11 d’octubre, a partir del qual es va procedir a la lliberació de les frequències entre 694 i 790 MHz (canals 49 al 60 d’UHF) que fins aleshores s’utilitzaven per a la recepció de la Televisió Digital Terrestre, procés també conegut com Segon Dividend Digital. A partir d’aleshores, les esmentades frequències van ser assignades a les operadores de telefonia mòbil per a prestar els seus serveis de telefonia mòbil de nova generació.
 
Principals avantatges: més i millor cobertura
 
Amb la nova xarxa mòbil s’ha obert la porta a innovadors serveis i aplicacions, amés de proporcionar significatives millores tant en la velocitat de descàrrega, com de enviament de dades (fotos, música o continguts audiovisuals d’alta definició) o permetre traure el màxim partit a aplicacions online, com els videojocs.
La xarxa de telefonia mòbil de nova generació introdueix dos millores fonamentals. La primera és la solvència dels diversos problemes relacionats amb orografies complicades presents en la geografia espanyola on tradicionalment fallava la cobertura. La segona, és la gran penetració en zones interiors dels edificis.
 
La nova generació també facilita la introducció de nous serveis en l’àrea empresarial i de les administracions públiques, com aplicacions empresarials en mobilitat amb un alt contingut multimèdia o l’ús de la videotelefonada, entre altres.
 
Amés, la major cobertura que alcança el desplegament en les bandes de 700 i 800MHz millorarà el servei a l’interior d’edificis i serà la banda que permeta estendre geogràficament el servei de manera eficient.
 
Garantint la compatibilitat de la xarxa mòbil de nova generació i la TDT
 
Llega700 és l’entitat gestora encarregada d’oferir els serveis que garantiran la compatibilitat entre la posada en marxa de l’emissió mòbil 4G i 5G en les bandes de 800 i 700 MHz, respectivament, i la recepció del servei de TDT.
 
Per a garantir aquesta compatibilitat, Llega700 presta als ciutadans una sèrie de serveis gratuïts que inclou un procediment correctiu després de l’encesa de les estacions, pel que llega700 s’encarregarà d’atendre als usuaris afectats gestionant i resolent possibles afectacions sense cap despesa.
 
Per a gestionar aquestos serveis, s’ha posat a disposició dels ciutadans un telèfon d’atenció gratuït (900 833 999) y una página web www.llega700.es