TEATRE EN DEFENSA DEL MEDI AMBIENT: “COR I TERRA”

El pròxim diumenge 20 de febrer de 2022 a les 19.30 hores en la Casa de Cultura de La Romana l’Aula de Teatre de la Universitat d’Alacant posarà en escena l’obra “Cor i Terra”.

La representació s’emmarca en la programació d’activitats de l’Aula Universitària de la Romana i l’entrada serà gratuïta.

Cor i Terra  és una obra d’investigació i de creació col·lectiva de l’Aula de Teatre de la UA  sobre l’ecologia i el mediambient que busca reconnectar emocionalment al esser humà amb l’entorn natural. Fou estrenada al Paranimf de la Universitat d’Alacant el dimarts 25 de maig de 2021 dintre de la  Programació d’Arts Escèniques ACUA .

És un espectacle que parla de qui som, d’on venim i com podem somiar amb un món millor. Somiar amb un món on trobar l’equilibri amb la natura i amb les nostres arrels. Un món menys individualista i molt més just.

L’emergència climàtica és un tema que ens hauria de llevar la son, però com diu Naomi Klein: “El canvi climàtico és així: és difícil pensar en ell durant molt de temps. Practiquem aquesta forma d’amnèsia ecològica intermitent per motius perfectament racionals. Ho neguem perquè temem que, si deixem que ens invadisca la plena i crua realitat d’aquesta crisi, tot canviarà. Això implica canviar com vivim i com funcionen les nostres economies, i també canviar les històries que contems per a justificar el nostre lloc en la Terra”.

En paraules del seu director, Iván Jiménez: “Amb aquest marc excepcional que tenim de pandèmia, últimament està de moda l’eslogan  cuidem-nos, cuida’t tu i cuida de la resta. El nostre espectacle no va de salvar el planeta, va de salvar-nos a nosaltres, a la humanitat. Estem decidint de manera individual i col·lectiva continuar amb aquesta deriva consumista que ens provoca infelicitat i, amés, està acabant amb el nostre entorn. Potser l’espècie humana puga sobreviure, però… quin món tindrem dintre de 50 anys? No podrem tornar enrrere. El moment de començar el canvi és ara i tenim que entendre’l a nivell emocional. Necessitem tornar a fer fèrtils les nostres terres. Necesitem crear arrels emocionals al nostre entorn. Si sentim la terra com alguna cosa nostra, la podrem cuidar sabent què cuidem. Altre món és possible, però necessita de la col·laboració de tots a nivell social i a nivell individual.”

7 NOMINACIONS: Millor espai escènic, Millor espai sonor, Millor producció audiovisual, Millor actor principal, Millor text original, Millor direcció i Millor obra; en el VI Festival Nacional de Teatre Universitari (Desembre de 2021).

GUANYADORA al Millor actor principal. Premi per a Emilio Rosillo pel seu personatge Valle.