INICI DE LA TEMPORADA AMB TEATRE CLÀSSIC EN VERSIÓ CONTEMPORÀNIA

El pròximo diumenge 30 de gener s’inicia la temporada de teatre amb una versió contemporània del clàssic de Lope de Vega, Fuenteovejuna.

A les 19.30 hores en la Casa de Cultura de la Romana, l’Aula de Teatre de la Universitat d’Alacant posarà en escena l’obra “FUENTEOVEJUNA 2040”. La representació s’emmarca en el programa d’activitats de l’Aula Universitària de la Romana i l’entrada serà gratuïta.

Fuenteovejuna 2040, basada en una de les millors obres de Lope de Vega, s’estrenà al Paranimf de la UA el dimarts 1 de juny de 2021, dintre de la  Programació d’Arts Escèniques ACUA . Es tracta d’una versió lliure de creació col·lectiva del grup de teatre clàssic de l’Aula de Teatre de la UA, dirigit per Xiomara Wanden- Berghe.

“Ens recolzem en la versió de Juan Mayorga, que la va escriure amb mestressa per a La Jove Companyia, afegint escenes en prosa escrites pels propis alumnes que milloren la comprensió de l’obra. Compta amb unes asombroses interpretacions i inclou música en directe”.  

Fuenteovejuna 2040  és honor, es el poder del personatge col·lectiu front a una injustícia concreta. Ens parla de la primera dona, la nostra protagonista Laurència, que al Segle d’Or es rebel·là contra els abusos del “Comendador”.  

Els alumnes de l’Aula de Teatre de la UA ens transporten a un món, any 2040, on la terra es troba inundada i Fuenteovejuna torna a succeir. 

8 NOMINACIONS: Millor cartell d’obra, Millor espai escènic, Millor espai lumínic, Millor espai sonor, Millor producció audiovisual, Millor actriu principal, Millor elenc i Millor direcció; al VI Festival Nacional de Teatre Universitari (Desembre de 2021). GUANYADORA al Millor espai escènic. Premi per a Xiomara Wanden-Berghe i per als components de l’Aula de Teatre de la UA.