LES NOSTRES COMPOSITORES

El pròxim dissabte, 25 de setembre a les 7:30 de la vesprada s’inaugura a la Casa Encarnà l’exposició “Les nostres compositores”.

La inauguració anirà a càrrec de la Societat Instructiva Musical Romanense, que farà una cercavila des de l’Acadèmia de la Música fins a la sala d’exposicions en la Casa Encarnà i procedirà a la inauguración d’aquesta.

La mostra romandrà exposada des del dissabte 25 de setembre fins el diumenge 3 d’octubre de 2021 en horari habitual: de dimecres a divendres de 19.00 a 21.00 hores; i dissabtes, diumenges i festius d’11.00 a 14.00 i de 19.00 a 21.00 hores

Aquesta exposició naix fruit de la col·laboració de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) amb Presidència de la Generalitat Valenciana i arriba a la Romana a través de la Societat Instructiva Musical Romanense en col·laboració amb la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la Romana. Es tracta d’una exposició amb il·lustracions realitzades per Carla Fuentes i textos de Raquel Lacruz que recopila la trajectòria de creadores com l’esclava Hind; les germanes Francisca, Ambrosia i María Luisa Pitarch, que componien en el convent en el segle XIX; María Carbonell García, la subpriora que componia música profana; o Lola Vitoria Tarruella, la compositora amb dotes esotèrics que fou empresonada durant la Guerra Civil per les milícies republicanes. També trobem altres com Lolita Soriano, creadora del primer himne del Valéncia C.F., desconegut per la gran majoria dels aficionats i aficionades; Ethelvina Ofelia Raga Selma, pianista de cinema mut; Matilde Salvador Segarra, la gran compositora de la Comunitat Valenciana; María Luisa Campos Cutayar, que composà una sonata per a la VI Flota Americana; o Carmen Verdú Esparza, compositora de les persones sordes, entre moltes altres més.