CONCERT IX MÀSTER D’INTERPRETACIÓ DE GUITARRA CLÀSSICA UNIVERSITAT D’ALACANT

L’Aula Universitària de la Romana acull este dissabte 15 de maig un dels Concerts organitzats per la Universitat d’Alacant protagonitzat pel IX Màster d’Interpretació de Guitarra Clàssica. Els aficionats a la música i a la guitarra podran gaudir d’aquest a la Casa de Cultura a les 19.30 hores. L’entrada serà gratuïta limitada a l’aforament del local.

Podrem gaudir de la magistral interpretació de tres mestres de la guitarra clàssica:

PETER NOVOTNY. Va estudiar guitarra al Conservatori de Topolcany en Eslovàquia amb els guitarristes Viera Vaskova i Milos Tomasovic. Posteriorment es va traslladar a estudiar a Dinamarca on va acabar els seus estudis de llicenciatura sota la direcció de Jorgen Bjorslev a la Reial Acadèmia Danesa de Música. A Copenhague va formar part del Col·lectiu Clàssic de Esbjerg. Ha rebut classes magistrals de guitarra de personalitats de l’art de la guitarra com David Russel, Marco Socías i Jorgen Bjorslev entre altres.

Interpretarà peces de S. L. Weis, Fernando Sor, Manuel de Falla, F. Moreno Torroba i R. S. Brindle.

MARVIN LÓPEZ. Originari de Calpulalpan, Tlaxcala (Mèxic), es llicencia al Benemérito Conservatorio de Música de l’Estat de Puebla sota la tutela del mestre Juan Gaspar. El seu repertori consta de música mexicana, amb arreglos de la seua autoria que van des de peces en náhuatl fins valses del segle XX, buscant rescatar i donar identitat als seus arrels. Actualment és director i fundador de l’Orquestra de Guitarres Calpulli, formada per jóvens talentosos de la seua comunitat. És guitarrista del “Duo Metsintli” i del “Duo Ome”, projectes l’objectiu dels quals és interpretar música de l’Estat de Tlaxcala.

Interpretarà “Sonatina per a guitarra” de Lennox Berkeley i “El somni de la raó produeix monstres” de M. Castelnuovo-Tedesco.

OMAR JAMMOUL. Llicenciat en música per l’Institut Superior de Música de Damasco a Síria amb el mestr Mazen Saleh. Així com en Armonia i Composició. Va realitzar un postgrau en Interpretació de Guitarra Clàssica en Espanya sota la mà del mestr David Martínez al R.C.S.M. i al C.S.M. de Màlaga. Al 2017 va guanyar el premi Beca del Laboratori d’Arts en la fundació Ettijahat, pel seu projecte Obres de Compositors Sirians. Va oferir concerts dintre del projecte MusaE, pel Ministeri de Cultura d’Espanya. Ha realitzat actuacions a Síria, Líban, Alemanya, Països Baixos i Espanya.

Interpretarà la Sonata núm 1 de Leo Brouwer, una composició pròpia en Homenatge a Mazen Saleh i “Azef Al-lail” de Elias Rahabani.