ESTACIÓ METEOROLÒGIGA DE LA ROMANA

Recentement s’ha instal·lat a la terrassa del Centre Juvenil de la Romana una estació meteorològica per a que, principalment agricultors i tècnics, disposen de dades reals i ajustats.

Es tracta d’una estació meteorològica Davis Vantage Pro 2 amb la transmissió sense fil de dades i amb alimentació solar per a l’estalvi energètic. Disposa de sensor de temperatura i humitat exterior, anemòmetre i pluviòmetre. Amés, el Conjunt Integrat de Sensors (ISS) permet enviar les dades a la consola amb actualitzacions de dades cada 2,5 segons.

L’Ajuntament de la Romana i l’Associació Meteorològica del Sud-est (AMETSE) s’han proposat la firma d’un conveni de col·laboració per cinc anys. Amb aquest conveni, AMETSE publicarà les dades en la seua Xarxa MeteoSe per a que puguen ser consultats pels veïns, es puga donar difussió en las xarxes socials i, al mateix temps, donar publicitat al municipi, alhora de ser dades d’interés per a col·legis, entitats i administracions públiques.

Es pot accedir a aquestes dades des de la pàgina www.redmeteo.ametse.es i en breu també es podrà accedir des de la pàgina de l’Ajuntament de la Romana a través de l’enllaç escaient.

El Regidor d’Agricultura de l’Ajuntament de la Romana, Noé Cerdá, ha comprovat in situ junt als tècnics que les característiques de l’estació foren les adequades per a la seua instal·lació.