TORNA LA PROGRAMACIÓ TEATRAL A LA CASA DE CULTURA

Després d’uns mesos amb absència d’activitats culturals, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la Romana reprén la programació teatral de la mà de l’Aula de Teatre de la Universitat d’Alacant amb la representació de l’obra de producció pròpia “Un bonito cadáver”.

La representació serà el pròxim diumenge 28 de març a les 19:30 hores a la Casa de Cultura. Aquesta activitat s’emmarca dintre de les activitats de l’Aula Universitària de la Romana i l’entrada serà gratuïta limitada a l’aforament del local segons les recomanacions de les autoritats sanitàries.

“Des de l’Ajuntament de la Romana seguim apostant per la Cultura segura adoptant totes les mesures dictades per les autoritats sanitàries per a aquestos esdeveniments”, afirma la Regidora de Cultura Mª José Iñesta.

UN BONITO CADÁVER

Com enfronten la mort els joves?

En plena voràgine adolescent, un grup de joves intenta créixer enmig d’un bosc cada vegada més hostil.

En un institut, que podria ser qualsevol, és complicat tirar arrels. L’estrés, l’ansietat, la por de decebre, les inseguretats… no permeten parar per a reflexionar sobre el que els envolta. Sobre el que els passa escorça endins.

Una tardor tempestuosa i massa fred encongeix les seues tendres branques. De sobte, com sempre, un raig fa estelles les certeses. Com es mira a un arbre que s’ha convertit en taüt?

Segons paraules del seu director, Iván Jiménez:

“Aquest és un espectacle dirigit als joves, a les seues famílies, al professorat,… una funció en la qual els personatges evidencien la seua falta d’eines emocionals i socials per a tractar una cosa tan fonamental com la mort.

En format de comèdia juvenil, el drama i la tragèdia palpiten sota l’escorça dels personatges. Per les seues clivelles es filtra la vida. 18 actrius i actors que interpreten i donen vida a la banda sonora d’aquesta bogeria que ens mostra a una generació perduda. Una generació que busca desesperadament obtindre respostes a les qüestions importants.

Aquest espectacle és el fruit d’un treball totalment col·lectiu. Des de la creació del text, procés dramatúrgic, fins al disseny de vestuari i la realització de l’escenografia, han sigut a càrrec dels alumnes de l’aula de teatre de la UA. Més de 23 persones han format part d’aquest projecte i han estat implicades en totes les labors de producció.

Creiem que la temàtica d’aquesta obra és més necessària que mai. Per desgràcia. Vivim temps difícils, estranys i hem de ser conscients que al nostre voltant hi ha persones que estan vivint un infern interior.

Hem tingut la sort de comptar amb meravellosos assessors en el procés de creació del text. Associacions, docents i professionals mèdics ens han ajudat en el camí.

Hem de veure’ns. I parlar. I escoltar. Aqueix és el principi de la solució”.