EXPOSICIÓ.- “CONTRA LES REGLES: LESBIANES, GAIS, TRANSSEXUALS I BISEXUALS EN L’ESPORT”.

Divendres que ve 2 d’octubre de 2020 tindrà lloc la inauguració de l’exposició “CONTRA LES REGLES: LESBIANES, GAIS, TRANSSEXUALS I BISEXUALS EN L’ESPORT”. La cita serà a les 7 de la vesprada a la sala d’exposicions de la Casa Encarnà. D’aquesta manera, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la Romana reprén les activitats de l’Aula Universitària de La Romana en la modalitat de les exposicions itinerants.

L’Exposició estarà oberta fins al diumenge 25 d’octubre en el seu horari habitual. De dimecres a divendres de 19.00 a 21.00 hores i dissabtes, diumenges i festius de 12.00 a 14.00 i de 19.00 a 21.00. Aquesta exposició no pretén ser exhaustiva, encara que sí que vol ajudar a eliminar els tabús sobre la diversitat afectiu-sexual i de gènere en l’esport, alhora que crida l’atenció sobre les diferents formes de discriminació que es produeixen en l’esport contra persones LGTB o que se’ls pressuposa. Al mateix temps, aquesta exposició, desitja mostrar que l’esport ofereix al Col•lectiu LGTBI una possibilitat de viure les seues vides amb autoestima. En l’expo, es visibilitza alguns noms que viuen obertament la seua condició sexual. Però alguns noms, entre centenars de milers d’esportistes que practiquen cada dia l’una o l’altra modalitat esportiva en quasi qualsevol país del món, és una xifra molt reduïda.

L’exposició tracta de contribuir a l’eliminació dels prejudicis que encara perviuen sobre l’homosexualitat en el món de l’esport. I, de pas, destaca i enumera les diferents formes de discriminació que es produeixen contra les persones lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals. L’expo s’organitza en dos blocs: Un bloc compost per 6 panells, cada panell amb un color de l’arc de Sant Martí i van des del panell de presentació (Roig) passant per la magnitud de la discriminació homòfoba i trànsfoba i la seua evolució en els últims anys (Taronja), centrant en xifres i dades alguns dels últims estudis recents (Groc) parlant d’algunes curiositats del Col•lectiu LGTB i els esports (verd) analitzant l’esport rei, el futbol i les accions més importants de l’última dècada (Blava) i finalitza el primer bloc llançant missatges sobre la visibilitat és esportiva (Morat) Finalment, l’exposició es tanca amb la biografia de 4 esportistes, LGTB, de diferents disciplines i nacionalitats, que serveixen per a fer visible que l’èxit esportiu no està renyit de cap manera amb l’orientació sexual o la identitat de gènere de les persones. I dos panells finals sobre referents amb valor i l’últim sobre les últimes notícies relacionades amb la diversitat i l’esport.