“LES FERIDES DEL VENT”, TEATRE PER A REIVINDICAR L’ORGULL 2024

Diumenge que ve 30 de juny, amb motiu de la celebració del dia de l’Orgull LGTBI, les Regidories d’Igualtat i de Cultura de l’Ajuntament de La Romana han programat la representació de l’obra de teatre “Les ferides del vent” de Juan Carlos Rubio a càrrec del grup de teatre Lunatando. La representació, com sempre, tindrà lloc a la Casa de Cultura a les 19.30 hores i l’entrada serà gratuïta.

La mort del seu pare obliga a David a fer-se càrrec del seu llegat. Entre les seues pertinences troba una cosa inesperada: les cartes d’amor d’un altre home. Desconcertat pel descobriment, decidix visitar al suposat amant del seu progenitor i descobrir la veritat.

Les ferides del vent mostra dos forces la paternofilial i l’amorosa i les posa en conflicte perquè oferixen perspectives contraposades d’uns mateixos éssers. Però en eixa lluita està la riquesa, la porositat, el valor d’aquesta visió que a un temps enaltix i desmitifica a l’objecte d’atenció. Juan Carlos Rubio, una vegada més, ha encertat plenament en disposar esta ruta per les entranyes de l’ésser i l’aparença, del desig i la realitat, del somiat i el real. Ha creat dos personatges o tres que semblen d’una peça, però no ho són, i és en la perfecció amb què exposa a la nostra visió tanta ambigüitat i polivalència on radica una més de les moltes virtuts d’este autor. Esta obra és una obra major del teatre contemporani.