SANT ANTONI 2024

El Barri de Sant Antoni de La Romana celebra les festes en honor al seu Patró sant Antoni Abat durant els dies 17, 19, 20 i 21 de gener de 2024.

SALUDA DE L’ALCALDE

Estimats veïnes i veïns del barri de Sant Antón.

Un any més donarem inici a un altre any més amb l’arribada de la festivitat de del barri de Sant Antoni, unes festes que són del Barri, però identifiquen a qualsevol romaner/a com les nostres Festes.

La celebració de les festes del Barri de Sant Antoni és una imatge clara que almenys en la nostra terra, no hi ha festa xicoteta. Les tradicions per al nostre poble és una cosa que està molt arrelada en les nostres gents, l’assistència i disposició a viure com mereix estes festes ja siga en qualsevol dels actes programats.

L’Ajuntament representen tot un compromís amb i per als veïns del barri de Sant Antoni que en estos dies ofereixen la seua hospitalitat, així com el millor vi i preparen per a l’ocasió els deliciosos bunyols per a degustació de tots els veïns de La Romana i visitants que s’acostaren per a gaudir en primera persona del nostre barri de Sant Antoni, les seues festes i les seues gents.

No hi ha res que ens desperte tant eixes sensacions que ens han anat transmetent les nostres famílies i adquirim l’obligació de transmetre als nostres fills la importància de les nostres arrels i garantir que no es perden els bons costums del nostre poble.

Com no agrair la labor insaciable de la Comissió de Festes, veïns i veïnes del Barri de Sant Antón que durant tot l’any conjuminen esforços perquè arribada la data el Barri de Sant Antoni i les seues festes brillen com mereixen.

Espere i desitge que en estes festes del Barri de Sant Antoni gaudim tots junts de l’oportunitat que se’ns ofereix per a gaudir i viure moments especials amb els nostres amics/gues i familiars.

BONES FESTES A TOTS, ENS VEIEM EN EL BARRI DE SANT ANTONI

Una abraçada del vostre Alcalde.

Nelson Romero Pastor

SALUDA DEL REGIDOR DE FESTES

Un any més arriba el moment de celebrar la Festa de Sant Antoni. Un any més ens apropem al barri de Les Coves per a compartir amb els nostres veïns les tradicions més arrelades dels nostre poble i de la nostra gent; tradicions que, en el transcurs del temps, ens proporcionen un sentit d’identitat com a romaners i romaneres.

Gaudirem de l’hospitalitat dels veïns del barri, celebrarem que compartim valors comuns per damunt d’allò que ens diferencia; i també compartim costums transmeses de generació en generació. I celebrarem per tots aquells que ens precediren i que lluitaren per millorar les nostres vides. Complirem amb el compromís històric d’infondre als més joves la necessitat de donar continuïtat a la Festa com a manifestació del nostre patrimoni cultural.

Ens alegrarem de retrobar-nos, serem feliços amb la companyia de família i amics, tindrem l’oportunitat de compartir taula, música i ball… i així anem fent poble.

No em cansaré d’agrair als membre de la Comissió de Festes de Sant Antoni el treball i l’esforç realitzat, no sols per organitzar la Festa sinó per preocupar-se al llarg de l’any dels problemes i les necessitats del barri.

En aquestos dies desitge que ho passem d’allò més bé i que esta felicitat es prolongue al llarg de l’any.

Visca Sant Antoni!

Bones Festes!

Enrique Rizo

SALUDA DEL RECTOR

Benvolguts feligresos de nou com a Rector de La Romana el meu primer saluda va dedicat al barri de “les Coves”, però naturalment a tots els fidels cristians de La Romana.

Un any més celebrem les festes en “honor” de Sant Antoni, festes per tant religioses. “Sant Antoni Abat”, patró dels animals. El dissabte com és costum el rebrem per a portar-lo a l’església i el diumenge en la missa es beneiran els panets i a continuació benedicció dels animals a la porta de l’església.

Desitjar-vos que passeu unes bones festes:

El vostre rector

Juan Eugenio Blay Pérez

SALUDA DE LA COMISSIÓ

Arriba el moment més esperat de l’any. El moment de transformar els nostres dies en alegria i diversió, de viure tots junts sota el màgic esperit de la festa en honor al nostre Sant Antoni, la que conjumina tradició, fervor religiós i germanor, la que no deixa indiferent a ningú, la que uneix a tots els veïns i veïnes del nostre benvolgut barri de les coves de Sant Antoni i poble de La Romana.

Des de la comissió de festes us animem que participeu i gaudiu dels actes organitzats amb gran esforç i il·lusió, sopar de convivència, ball, romeria, bunyols i benedicció d’animals, tradicions que no podem perdre, ja que formen part del nostre patrimoni cultural i festiu.

Honrarem a Sant Antoni amb devoció i fraternitat, fent partícips de la nostra alegria a tots els visitants i amics que ens acompanyen en esta celebració, en la qual estarà sempre present el record de tots aquells que ja no estan amb nosaltres.

Finalment, donar les gràcies a l’Ajuntament de La Romana i a tots aquelles persones, comerços i empreses que de l’una o l’altra forma han col·laborat en les festes, ja que, sense ells, res d’això seria possible.

Bones festes de Sant Antoni!

La Comissió

PROGRAMA D’ACTES

Dimecres, 17. Festivitat de sant Antoni Abat.

12.00 h. Repic de campanes i llançament de coets en honor a sant Antoni Abat.

16.30 h. Missa en l’ermita del Barri, oferida per Sr. Ángel Úbeda Ruiz.

Divendres, 19

12.00 h. Repic de campanes i llançament de coets en honor a Sant Antoni.

21.30 h. Sopar de convivència en el saló. Interessats telefonar al 680 49 83 64.

23.30 h. En el saló de ball, disc revetla, a càrrec del Dj Luis Esteve, amb la millor música patxanguera i festera de tots els temps.

En el transcurs de la vetlada es procedirà a la rifa de diversos regals donats per diferents col·laboradors i col·laboradores, els noms de les quals revelarem durant el seu lliurament.

Dissabte 20

12.00 h. Repic de campanes i llançament de coets en honor a sant Antoni Abat.

17.00 h. Cercaviles pel barri a càrrec de la Instructiva Musical Romanense.

19.00 h. En tradicional romeria, traslladarem la imatge de Sant Antoni, des de l’ermita fins a la Parròquia de Sant Pere Apòstol, on ens acompanyarà la instructiva Musical Romanense.

19.30 h. Missa en honor a sant Antoni Abat, oferida pel nostre rector Sr. Juan Eugenio Blay Pérez.

21.00 h. La comissió de festes obsequiarà als assistents a un còctel en el saló del barri.

22.30 h. Revetla a càrrec de l’Orquestra “SHADOW”. En el transcurs de la vetlada es procedirà a la rifa de diversos regals donats per diferents col·laboradors i col·laboradores, els noms de les quals revelarem durant el seu lliurament; i també donarem a conéixer als guanyadors del II Concurs d’Ostentacions Cavalcada de Reis 2024.

Diumenge, 21

A l’alba, repic de campanes.

12.00 h. Missa a càrrec del nostre rector Sr. Juan Eugenio Blay Pérez en honor a Sant Antón, cantada per Cors i Danses i Rondalla d’Alguenya. En finalitzar es beneiran i repartiran els tradicionals panets de Sant Antoni. Tot seguit, concentració d’animals en la plaça de l’església per a procedir a la seua benedicció. A continuació portarem en romeria a sant Antoni Abat a la seua ermita, acompanyat per la Colla de Dolçainers i Tabaleters “Els Ous i el Sarnatxo” i la Instructiva Musical Romanense. En finalitzar la romeria, s’obsequiarà a tots els assistents amb un aperitiu en el saló del barri.

NOTA: Esta comissió es reserva el dret de canviar algun acte, si per qualsevol cas ho estimara oportú.