TEATRE REIVINDICATIU PER A CELEBRAR EL 25N

Diumenge que ve 26 de novembre, amb motiu de la celebració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de la Romana ha programat la representació de l’obra de teatre “INVISIBLES” a càrrec de la companyia de teatre Maracaibo. La representació tindrà lloc a la Casa de Cultura a les 19.30 hores i l’entrada serà gratuïta.

Invisibles és un espectacle de música, teatre, poesia i dansa per a visibilitzar a les dones invisibles, perquè el que no es veu, no existeix. Les dones representen la meitat de la humanitat i, no obstant això, no estan reflectides en la història, en els llocs de poder. La història la conten sempre els vencedors, i les dones han sigut les vençudes en totes les guerres.

En este espectacle donem veu a l’altra meitat, les que van aconseguir obrir-se camí malgrat les traves i les que no ho van aconseguir, les més desvalorades per un món androcèntric. Un homenatge a les nostres mares i àvies les històries de les quals mai apareixeran en els llibres. També volem visibilitzar als qui el món no vol veure perquè incomoden: persones refugiades, migrants…

La fusió de diferents disciplines escèniques ens porta a un nou llenguatge teatral que qüestiona i mobilitza per a acostar esta realitat al públic.

Música en directe amb versions de cançons de diferents èpoques que van emocionar i van donar ales a les nostres mares i altres que ens motiven ara a nosaltres, dansa teatral i textos que ens ajuden a mirar diferent, perquè l’apatia és la major tragèdia que pot assotar al món.

Som les filles i netes de dones que sí que tenen i han fet història, encara que esta no aparega en els llibres, però les seues històries viuen en nosaltres.