VISITA DEL PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ A LA ROMANA

El passat 5 de setembre el President de l’Excma. Diputació d’Alacant, Sr. Carlos Mazón Guixot va visitar La Romana per a mantindre una reunió amb l’Alcalde Nelson Romero i el seu equip de Govern. En aquesta reunió es van mantindre converses amb projectes que ja estan en marxa com són el Pla PLANIFICA amb més de 700.000 euros per a l’inici del pla de renovació del clavegueram i asfaltat dels carrers; així com el projecte de proveïment d’aigua potable per al barri de Sant Antoni amb prop dels 100.000 euros, que ja està a la disposició de la Diputació per a la licitació de les obres; o la renovació de la plaça Gómez Navarro amb un import d’uns 180.000 euros que està en procés de licitació i s’espera tindre realitzades les obres a la fi d’any. També es van comentar diverses subvencions com el pla +Esport 2022 per a continuar adequant les instal·lacions del C. Antonio Machado o el pla +A prop 2022 que contempla la renovació del passeig del carrer Cervantes i de voreres dels carrers adjacents.

Un altre dels punts tractats en la reunió és un projecte de futur, com és portar l’aigua potable a les zones que no disposen de recursos hídrics com és la Boquera Alta i l’Algayat. L’Alcalde, Nelson Romero, va entregar en mà al President de la Diputació la memòria valorada realitzada per l’Ajuntament i que es troba presentada en l’àrea de cicle hídric amb una quantia pròxima a 1.700.000 euros. El President de la Diputació va mostrar la seua disposició a treballar en aqueix projecte; però va reconéixer que no podria ser a través de cap línia nominal per als pressupostos 2023 de la Diputació, tal com havia sol·licitat l’Alcalde, que fins i tot va oferir posar un percentatge de la quantia dels romanents d’aquest ajuntament. Així mateix es van emplaçar per a realitzar reunions fins i tot perquè la Generalitat puga participar en aquest projecte.

L’Alcalde Nelson Romero reconeix la importància que té la Diputació d’Alacant perquè els pobles xicotets i amb menys recursos puguen dur a terme actuacions de gran importància i quantia.